fbpx

Alapító-tulajdonosunk, Holics Szilvi november 9-éna TEDxLibertyBridgeWomen Még Ma című konferenciáján tart előadást.

Mi az a TED konferencia? Mi az a TEDx?

A TED konferencia – amely a „Technology, Entertainment, Design” kifejezések rövidítése – egy globális kezdeményezés, melynek célja az inspiráló ötletek megosztása. Az 1984-ben indult eseménysorozat ma már sokkal több területet ölel fel, mint amennyit a neve sugall: az üzlettől kezdve a tudományon és művészeten át egészen a globális problémákig terjednek a témák. Az előadók, akik a TED színpadára lépnek, a világ legbefolyásosabb gondolkodói közül kerülnek ki, úgy mint tudósok, vállalkozók, művészek és aktivisták. Egy előadás a TED-en nem csupán a szakmai elismerést jelenti, hanem egyfajta „intellektuális bélyeget” is, amely megerősíti az előadó gondolatainak jelentőségét és innovatív voltát. Egy TED előadónak lenni egyet jelent azzal, hogy az illető gondolatai új közönségek elé kerülhetnek, akik talán máskülönben nem találkoztak volna ezekkel az ötletekkel. A TED konferencia jelentősége részben abban rejlik, hogy a szervezet a legkülönfélébb diszciplínákból válogat előadókat, ezáltal elősegítve az interdiszciplináris párbeszédet és az új perspektívák kialakulását.

Az előadásokat a TED honlapján és YouTube-csatornáján bárki számára elérhetővé teszik, ezáltal a TED előadók üzenetei és ötletei a világ bármely pontján elérhetők és terjeszthetők. Az előadóvá válás tehát nemcsak a személyes és szakmai elismerést jelentheti, hanem a globális hatás lehetőségét is.

A TEDx konferenciák a világszerte ismert és elismert TED rendezvények kistestvérei, azaz helyi, függetlenül szervezett változatai. Ezek az események hordozzák a TED konferencia szellemiségét, de szervezésük a helyi közösségek kezében van, lehetővé téve számukra, hogy saját városukban vagy intézményükben mutassák be a terjesztésre érdemes ötleteket.

A TEDxLibertyBridgeWomen – amelyen most Szilvi is előad – 5 éve áll ki a női témák mellett, ad platformot azoknak az üzeneteknek, amelyek a nők esélyegyenlőségét és a különféle társadalmi változásokat sürgetik. Az idei rendezvényen többek között Munk Veronika, Lainey Molnar, Mácsai Pál, Epres Panni, Rainer-Micsinyei Nóra is előad.

Holics Szilvi arról fog beszélni, ami az elmúlt egy évben nem hagyja aludni: hogyan vihet közelebb minket a mesterséges intelligencia az emberi természet megértéséhez?