fbpx

70 szuper jó ok, hogy miért nem kell most foglalkozni a digitalizációval

Szerző: | 2023. február 22. | Kommunikáció

Írattam egy 70 tételes listát a ChatGPT-vel arról, hogy milyen kifogásokkal lehet indokolni, ha nem halad a céges digitalizációs projekt. Mindenféle stílust, műfajt tesztelgettem, hogy minél viccesebbek legyenek a mondások.

Egy ideig jól elkacarásztam rajtuk, ahogy válogattam a jókat.

Aztán egyre inkább kezdtem érezni, hogy ezek a kifogások nagyon mélyen emberiek. Belegondoltam, mennyi korábbi sérülés, fel nem dolgozott trauma, hiedelem és hiány van a kifogások mögött. Teljesen haszontalan lenne észérvekkel vitába szállni ezek ellen a kifogások ellen.

Eredetileg a Halogatás-sziget térképével akartam illusztrálni a listát, aminek az eredetije Gemma Correll zseniális alkotása. Végül kiegészítettem a rajzot a halogatás lehetséges pszichológiai okaival. (Tudom, nem lett olyan kedves, meg szép a rajz ezen része, ne vessetek a cápák közé ezért.) Arra talán mégis jó lesz, hogy megnézzük azt is, mi vezet a halogatáshoz!

No alt text provided for this image

Így hozott ma eggyel közelebb az emberségemhez a mesterséges intelligencia, és így jutott eszembe, hogy mit mondott egyszer Popper Péternek az egyik legjobb valaha élt magyar költő, Pilinszky János.

Ti úgy gondoljátok, hogy az életben problémák vannak és megoldásokra van szükség, én meg úgy gondolom, hogy az életben tragédiák vannak, és irgalomra van szükség.

Ezért irgalomból most nem osztom meg nyilvánosan ezt a listát, de ha érdekel és kéred, akkor privát üzenetben szívesen elküldöm neked.

További cikkek